رباتیک دانش آموزیرباتیک دانش آموزی
رشته رباتیک دانش آموزیرباتیک دانش آموزی
رشته مهندسی رباتیک یک رشته میان رشتهای است. مهندسین رباتیک وظیفه طراحی و ساخت رباتها را دارند. بکارگیری رباتها و سیستمهای رباتیکی در زندگی باعث آسانی کارها میشود. زیرا رباتها علاوه بر ایمن بودن، سرعت عمل و بازده بیشتری نیز دارند.
هدف اصلی مهندسین رباتیک نوآوری و پیشرفت در علم است. مهندسین رباتیک با بکارگیری خلاقیت و تئوریها سعی در آسانتر کردن و ایمنتر کردن مشاغل به خصوص در حوزه صنعت را دارند.
مهندسی رباتیک ارتباط نزدیک و تنگاتنگی با رشتههای مهندسی برق گرایش کنترل و الکترونیک، مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار و مهندسی مکانیک گرایش طراحی جامدات دارد.
برای موفقیت در رشته مهندسی رباتیک علاوه بر داشتن علاقه به این رشته باید روحیه تحلیلگر، خلاق و کنجکاو داشته باشید. مهندسین رباتیک بسیار دقیق هستند و قدرت تجسم و هوش بالایی دارند.
برای مهندسین رباتیک تسلط بر زبان انگلیسی، کامپیوتر و آشنایی با نرم افزارهای مرتبط با رشته رباتیک به شدت ضروری است. همچنین مهندسین رباتیک باید توانایی جوشکاری و حل مسائل سخت و پیچیده را داشته باشند.
مسابقات رباتیک دانش آموزی المپیاد به صورت گروهی (هر گروه 2 یا 3 نفره) برگزار خواهد شد.
دانش آموزان مجاز به شرکت، باید دارای یکی از گونه های معلولیت مورد تایید بهزیستی و همچنین مشغول به تحصیل در مقطع دبیرستان (پایه های هفتم تا دوازدهم) یکی از مدارس کشور باشند.
نوع معلولیت دانش آموزان هر تیم می تواند متفاوت باشد.
در زمان ثبت نام، می بایست هر یک از شرکت کنندگان رزومه ای حاوی تجربیات و فعالیت های گذشته خود در حوزه رباتیک یا موارد مرتبط را بارگذاری نماید.
پس از اتمام فرآیند ثبت نام، غربالگری اولیه توسط تیم داوری صورت خواهد پذیرفت و حداکثر 20 تیم به مسابقات نهایی دعوت می گردند.
مسابقه نهایی در قالب اجرای یک آیتم در نیمه اردیبهشت ماه 1404 برگزار خواهد شد. سناریوی مسابقه در حال تکمیل است و به زودی اطلاع رسانی خواهد شد. اساس مسابقه مبتنی بر خلاقیت دانش آموزان در حل مسائل مطرح شده با طراحی مکانیزم های مناسب است.
تعدادی جلسه آموزشی (شامل نحوه کار با بسته های رباتیک مورد نظر، دستورالعمل و قوانین مسابقه، انتظارات از شرکت کنندگان و ...) به صورت غیرحضوری و حضوری برای تیم های راه یافته به مرحله نهایی برگزار خواهد شد.
آقای دکتر اشتری رابط موثر این کمیته با بهزیستی و مدارس خواهند بود.
با توجه به لزوم تامین مناسب بسته های رباتیک به تعداد کافی برای برگزاری مسابقه، در غربالگری اولیه کمیته، گروه/مجموعه هایی نظیر فیرا، لگو ایجوکیشن و شرکت هوشمندافزار جهت انجام مذاکرات همکاری و پشتیبانی تعیین شدند. مقرر گردید نتایج مذاکرات با این مجموعه ها جهت جمع بندی و تصمیم گیری نهایی در مورد نحوه اجرای مسابقه رباتیک دانش آموزی المپیاد، در جلسه بعدی کمیته مطرح گردد.
دکتر علیرضا طاهری (عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و رییس کمیته)
دکتر علی مقداری (استاد بازنشسته دانشگاه صنعتی شریف و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بین الملل فرشتگان)
دکتر علی سلک غفاری (عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف- واحد کیش)
دکتر سروش صادق نژاد (عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر)
دکتر مهدی طالع ماسوله (عضو هیات علمی دانشگاه تهران)
دکتر بهزاد اشتری (دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بین الملل فرشتگان)
مهندس علی قرباندائی پور (آزمایشگاه رباتیک اجتماعی و شناختی دانشگاه صنعتی شریف)
مهندس احسان صفاری (آزمایشگاه رباتیک اجتماعی و شناختی دانشگاه صنعتی شریف)